Brioșe din ouă cu bacon

Ingrediente:
8 ouă mari, 6 felii de bacon, 1 cană roșii cherry tăiate în jumătați, 2 linguri chives tăiate mărunt (sau ceapă verde), sare și piper.
Metodă de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 175 grade C şi unge o tavă de brioşe cu ulei. Într-o tigaie nonaderenta adaugă feliile de bacon şi prăjeşte-le până devin crocante. Nu trebuie să adaugi grăsime deoarece îşi vor lăsa singure. Scoate apoi baconul pe prosoape de bucătărie de unică folosinţă pentru a absorbi grăsimea în exces. După ce se răceşte taie feliile în bucăţele mici. Într-un bol pentru mixer adauga ouale şi amestecă-le bine până obţii o spumă. Încorporează apoi baconul, roşiile, chives şi asezonează după gust cu sare şi piper. Adaugă compoziţia în tavă pentru brioşe având grijă să nu umplii mai mult de 3/4 din formă, deoarece oul se va umflă. Coace brioşele timp de 15-20 de minute, sau până când sunt bine pătrunse.
Sfat: Încorporează în această reţeta orice altă legumă: ciuperci, ardei gras, spanac etc. De asemenea, poţi încorpora brânzeturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *