Cartofi cu aripioare si sos de marar

O reteta gustoasa si destul de usor de facut. 

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

300 g de aripioare de pui AVIS3000
300 g de cartofi
Patru catei de usturoi
Doua linguri de samantana grasa
Sare

Curatati cartofii si sarati-i. Curatati varfurile aripioarelor, sarati-le si apoi puneti carnea si cartofii intr-o tava pe care o dati la cuptor timp de aproximativ 40 de minute, la foc mediu. Cand incep sa se rumeneasca, sunt gata.

Pentru sosul de marar, aveti nevoie de:
300 ml lapte
Doua linguri de faina
O legatura de marar
Patru linguri smantana grasa
O lingurita de zahar
O lingura de otet
Sare
Piper

Puneti laptele la fiert, iar separat amestecati cu un tel  smantana si faina cu putina apa sau cu putin lapte. Cand laptele incepe sa fiarba, turnati crema obtinuta si amestecati cu telul. Fierbeti la foc mic, amestecand, pana cand compozitia se ingroasa. Taiati frunzele de marar marunt si impreuna cu zaharul, otetul, sarea si piperul, puneti-le in compozitie, chiar inainte de-a o lua de pe foc. Daca doriti ca sosul sa fie mai dulce sau mai acrisor, adaugati zahar sau otet dupa gust.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *