Cheesecake japonez

Acest cheesecake (prajitura cu branza, mai pe romaneste) seamana mai degraba cu pasca decat cu o prajitura. Se prepara folosind putin zahar si gustul este foarte bun – potrivit chiar si pentru cei care nu agreeaza dulciurile.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

300 g crema de branza Philadelphia
45 g unt Sorilact
3 oua AVIS3000
75 g zahar
11 g amidon
150 ml lapte
coaja de la un sfert de lamaie
o lingura de suc de lamaie

Frecati galbenusurile cu 20 g de zahar si apoi cu amidonul. Adaugati laptele fierbinte in fir subtire, amestecand pana la omogenizare. Lasati apoi amestecul sa se raceasca complet.

Puneti pe abur untul si cand e topit adaugati crema de branza. Lasati-l pe abur doar pana cand crema se inmoaie si amestecati usor in ea. Luati de pe abur, adaugati amestecul racit din galbenusuri, zahar si amidon. 

Incorporati apoi sucul si coaja de lamaie. 

Bateti albusurile spuma. Cand spuma e formata, dar inca moale, adaugati restul de zahar, cate o lingurita, batand in continuare pana cand spuma e lucioasa si sta pe tel.

Incorporati spuma cu telul in patru transe in compozitia de branza. Veti obtine o compozitie moale, care curge usor de pe lingura.

Tapetati o tava de chec de 25×10 cm cu hartie de copt. Turnati amestecul in tava. Asezati tava de chec intr-o alta tava mai mare si turnati apa fierbinte in ea, astfel incat sa ajunga la 2 cm inaltime.

Dati tavile la cuptor la 150 de grade, timp de 70 de minute. In acest timp, cheesecake-ul va creste usor si se va rumeni deasupra.

Dupa ce e gata, opriti cuptorul, dar lasati cheesecake-ul sa se raceasca inauntru timp de o ora (puneti o lingura de lemn la usa cuptorului, ca sa o tina intredeschisa si sa permita aburului sa iasa).

Scoateti cheesecakeul din tava prin rasturnare, cu grija. Asezati hartie de copt pe platoul cu ajutorul caruia rasturnati cheesecake-ul si faceti rasturnarea repede, pentru ca partea de deasupra este delicata si se poate lipi. 

Lasati-l la frigider timp de cateva ore sau pana a doua zi. 

Taiati-l in opt felii cu un cutit foarte ascutit, pe care-l curatati dupa fiecare taiere.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *