Chifteluţe de pui la cuptor cu sos de ketchup

Chiftelutele de pui AVIS la cuptor servite cu un piure de cartofi şi stropite cu un sos, fie de ketchup, de roşii sau orice alt sos sunt un fel principal delicios. Pregătirea chifteluţelor la cuptor le dă un alt gust decât prăjirea în ulei. Încercaţi şi o să vă placă!

Ingrediente chiftele / 14 buc:

  • 500 g carne de pui AVIS tocată
  • o jumătate de ceapă tocată
  • o lingură mujdei de usturoi sau doi căţei de usturoi tocaţi fin
  • 1 lingură de pesmet fin
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1 ou
  • 2 linguri rase pesmet fin
  • 1 felie de pâine (miez) înmuiată în lapte
  • 1 lingură parmezan ras
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper alb
  • 200 g Tomato Ketchup (dulce sau picant)
  • 100 ml vin alb
  • cimbru
  • piper alb

Mod de preparare:
Prapararea chifteluţelor:  În amestecut de carne tocată se adaugă ceapa călită, se condimentează cu: boiaua de ardei dulce, o lingură de mujdei de usturoi (2 căţei de usturoi frecaţi în mojar cu sare şi o lingură apă călduţă), şi oul.
Se încorporează şi miezul de pâine albă stors de lapte, oul, verdeaţa, sarea şi piperul alb după gust. Se amestecă bine şi se formează chifteluţe potrivit de mari.
Se aşează pe o tavă cu hârtie de copt şi se dau la cuptorul încins la 180 °C, pentru 25 de minute. Se întorc dupa 10 minute şi tot aşa până se rumenesc frumos.
Dupa ce le scoatem din cuptor chifteluţele se muta într-o tigaie cu puţin ulei de măsline. Se adaugă ketchup-ul dulce sau picant, după gust şi se subţiază cu vin alb. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat deasupra şi se servesc cu un piure de cartofi.

Poftă bună!

 

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *