Ciulama cu carne de pui si ciuperci

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
un piept de pui dezosat sau doua pulpe de pui AVIS3000
un kg ciuperci
200 g de smantana
2 linguri de amidon alimentar
o ceapa
3 catei de usturoi
patrunjel
sare
piper

Fierbeti (separat) ciupercile si carnea de pui. Taiati ceapa si caliti-o, apoi adaugati ciupercile si carnea de pui si lasati-le putin la calit, acoperind vasul cu capac. Adaugati apoi supa de la carnea de pui, cat sa le acopere, si lasati-le cam 10 minute sa fiarba, pana cand scade putin.

Separat, intr-un castron, amestecati amidonul cu smantana si adaugati-le peste carne si ciuperci. Lasati-le sa fiarba inca 5 minute.

In acest timp, adaugati sare si piper dupa gust. Dupa cele 5 minute de fiert, puneti usturoiul pisat impreuna cu patrunjelul, amestecati si mai lasati 2 minute.

Serviti ciulamaua cu mamaliga fierbinte.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *