Ciulama de pui cu mămăligă

O săptămână bună începe întotdeauna cu un prânz delicios. Vă recomandăm astăzi o ciulama de pui AVIS cu mămăliguţă. Fineţea cărnii de pasăre combinată cu gustul de usturoi a sosului de ciulama şi cu mămăliga aurie ar putea fi un început de săptămână perfect.
Ingrediente:

  • * 600-800 gr de pui AVIS de preferat pulpe sau aripi
  • * 1 ceapă
  • * 1-2 morcovi
  • * 1-2 rădăcini de pătrunjel
  • * 1/2 ţelină mică
  • * 1-2 căţei de usturoi

Mod de preparare:
Carnea de pui după ce se spală se porţionează şi se pune la fiert în apă cu sare. După ce se spumează se adaugă ceapa crestată, morcovi, rădăcinile de pătrunjel, ţelina şi căţeii de usturoi. Când totul este fiert se strecoara şi cu zeama de carne se face un sos de făină, adică ciulamaua.

Ingrediente sos:

  • * 500 ml supă de pui
  • * 3 linguri de făină
  • * sare
  • * piper

 

Făina se dizolvă în supa răcită, după care se pune pe foc şi se fierbe până are consistenţă de ciulama. Pentru a evita formarea crustei la ciulama, cat este caldă se adaugă câteva bucăţi de unt deasupra. Se amestecă să se topescă şi să se absoarba. Pulpele se servesc cu această ciulama şi alături de o mămăliguţă.

Poftă bună!

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *