Enchilada de pui

Daca ar fi sa ma iau dupa reactiile primite in urma servirii acestui fel de mancare, as zice ca e cea mai ceruta reteta a mea, dupa supa de pui cu taitei. Desi un fel de mancare mexican, pentru preparare nu aveti nevoie de ingrediente "exotice", exceptand tortillas, acele foi asemanatoare cu lipiile, dar care sunt facute din faina de porumb.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Un piept de pui AVIS3000 (aproximativ 500 g)
8 tortillas (se gasesc in supermarket-uri)
O lingura de unt Sorilact
O jumatate de ceapa tocata
7 catei de usturoi
200 ml supa 
100 ml suc de rosii
2 linguri pasta de rosii
1/2 ceasca de smantana Sorilact
1/2 ceasca de lapte
200 g branza Cheddar
1-2 ardei iuti verzi (daca nu va deranjeaza gustul picant)

Taiati pieptul de pui in bucatele mici pe care le puneti la fiert intr-o oala cu apa rece si un pic de sare. Fierbeti timp de 15 minute, dupa care le scoateti intr-un castron, iar supa o strecurati – o cantitate de 200 ml din supa respectiva va este necesara pentru aceasta reteta.

Caliti ceapa in unt, intr-o tigaie, timp de 3 minute, pana cand se inmoaie. Adaugati usturoiul zdrobit, ardeii iuti tocati marunt, sucul si pasta de rosii, supa si smantana, amestecand bine. Lasati sa dea in clocot, dupa care opriti trei sferturi din sosul rezultat. 

In sfertul de sos ramas puneti bucatile de pui si jumatate din cantitatea de branza Cheddar, data pe razatoare.

Umpleti fiecare tortilla cu acest amestec de pui si asezati-le intr-un vas ceramic pe care il dati apoi la cuptor. Ungeti vasul cu unt din belsug. 

In sosul oprit adaugati laptle si turnati-l peste tortillas. Acoperiti cu restul de branza Cheddar si coaceti la cuptor timp de 30 minute (preincalziti la 200 de grade sau pana se topeste branza).

Enchiladas se servesc calde, dar persoanele care au gustat aceasta reteta mi-au spus ca le prefera reci, pentru ca se simt mai intens aromele ingredientelor.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *