Fasole verde cu friptură de pui

Ingrediente: 

1 kg fasole verde, 1 ceapă mare, 200 g bulion sau 2 roşii mari, un cub de supă, 1/2 legătură mărar şi pătrunjel, 6 linguri de ulei, 1/2 de pui (AVIS 3000), 2 căţei usturoi, 4 linguri de vin, condimente pentru pui

 Mod de preparare:

Se spală fasolea şi se curăţă de aţe. Se taie ceapa cubuleţe mici şi se căleşte cu 2 linguri de ulei şi apă la foc mic. Când ceapa e aproape transparentă se adaugă bulionul şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Într-o cratiţă se amestecă fasolea cu ceapa, cubul de supă, sare, piper, verdeţuri, se acoperă cu apă şi se dă la cuptor la foc mediu o oră.

Se taie jumătatea de pui (AVIS 3000) în 4 bucăţi. Se taie usturoiul felii, se crestează puiul din loc în loc şi se bagă usturoiul în buzunarele formate. Se freacă cu sare, piper, condimente. Se pune într-o tavă acoperit pe jumătate cu apă, vin şi restul de ulei. Se pune în cuptor şi se lasă tot o oră. Se întoarce după 45 de minute.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *