Omletă cu cartofi și ceapă

Ingrediente
– 4 ouă
– 6 cartofi
– 1 ceapă
– ulei
– sare.

Mod de preparare
Se curăţă cartofii, se spală bine şi se taie în bucăţele mici. Acelaşi lucru se face şi cu ceapa. Pune o tigaie pe foc cu ulei până ce se umple a treia parte dincapacitatea tigăiiCând s-a încălzit uleiul, se pun cartofii şi ceapălăsânduse la foc potrivit  nu fie nici prea fierţi nici prea crocanţi şi se sărează.
Între timp se bat cele 4 ouă cu puţină sare şi o lingură de lapte. După ce s-au făcut cartofii, se scurg bine de ulei şi se toarnă peste ouăamestecândusebine.
Se lasă 5 minute  se încorporeze bine oul în cartof. În aceeaşi tigaie se pune puţin ulei şi când s-a încălzit se toarnă această compoziţieCând omletă s-a rumenit dedesupt, se întoarce cu un capac sau cu o farfurie pe partea cealaltă şi se lasă până se face şi această parte, dar nu trebuie lăsată mult   nu iasăprea uscatăCând este gata se aşează pe farfurie şi se poate mânca şi rece şi caldă.

Sursa: www.gustos.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *