Aceasta ompleta se prepara la cuptor, deci difera putin de omleta "clasica", dar este foarte gustoasa.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
6 oua AVIS3000
200 g de ciuperci
150 g de porumb dulce
150 g de telemea
150 g de cascaval
75 ml de smantana dulce
2 lingurite de unt
o lingura de pesmet
marar
sare
piper
Taiati ciupercile si puneti-le la calit intr-o lingurita de unt, adaugati sare si piper si lasati-le la calit pana cand scade tot lichidul.
Radeti branza si cascavalul, separati albusurile de galbenusuri si amestecati galbenusurile cu smantana. Adaugati apoi ciupercile calite, porumbul, cateva linguri de cascaval, apoi mararul tocat marunt.
Bateti albusurile cu un pic de sare si cand spuma e gata, adaugati-o incet amestecului realizat din galbenusuri.
Ungeti cu unt o tava de tarta sau de pizza, apoi tapetati-o cu pesmet, turnati compozitia, iar deasupra puneti cascavalul ras.
Omleta se da la cuptor timp de 25-30 de minute, pana cand se rumeneste destul. Se taie triunghiuri ca de pizza si se serveste fie calda, fie rece – este la fel de buna.
Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.