Ouă cu roșii și feta la cuptor

Ingrediente:

2 felii mari de pâine tăiate în cubulețe, 160g roșii din conservă, 1/4 linguriță oregano uscat, 2 căței usturoi feliați, 3 linguri ulei de măsline, 8 ouă (AVIS 3000), 110g feta, 2 linguri brânză rasă, 450g sos de roșii

Mod de preparare:

Pregătește un sos de roșii din: 800g roșii din conservă păsate 5 căței usturoi, feliați 3 linguri ulei măsline 1 linguriță oregano 1/4 linguriță busuioc uscat sare piper 1 lingură zahăr Sotează usturoiul în uleiul încins. Adaugă oregano și busuiocul. Condimentează cu sare și piper și amestecă bine. Adaugă roșiile păsate, 60ml apa, condimentează după gust și adaugă o lingură de zahăr. Lasă să fiarbă 20 de minute înainte să îl folosești. Pentru ouăle coapte: Sotează usturoiul în uleiul încins într-un vas de fontă sau tigaie pe care o poți pune la cuptor. Adaugă oregano și gătește-le împreună un minut. Apoi adaugă sosul de roșii și lasă să dea în clocot pe foc mic. Adaugă cubulețele de pâine pe toată suprafața vasului folosit. Sparge ușor ouăle deasupra lor, și presară feta fărâmițata. Lasă, tot pe foc mic, timp de 2 minute.Pune tigaia în cuptorul încins la 190C, timp de 5-10 minute. Servește fierbinte. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *