În spatele oricărei fripturi gustoase de pui sau al ouălor servite la micul dejun există o poveste. Povestea oamenilor care și-au lăsat o bucățică de suflet, acolo, printre fermele cu pui, în frigul abatorului, în incubaţie sau în marea „bucătărie” care prepară hrana zilnică pentru zeci de milioane de pui. Chiar dacă e greu de imaginat, friptura gustoasă din farfurie şi ochiul de ou cu care vă începeți ziua, conțin un ingredient secret: sufletul avicultorului.

Complexul avicol invegrat Avis 3000 din Mintia, jud. Hunedoara, cuprinde pe langă producția de carne de pui obtinută din propria linie de reproducere și producția de ouă, abatorizarea și fabricarea furajelor necesare creșterii păsărilor.

Producţia de ouă la găini crescute la sol, cifra2, este de 100.000 pe zi, din luna ianuarie până în august, iar în lunile cu cerere mai mare, din septembrie până în decembrie, sunt populate două ferme, cu o producţie totală de 200.000 de ouă.

Beneficii pentru sănătate

Ouăle sunt bogate în vitaminele A, E, B1 (thiamina), B2 (riboflavina), B5 (acid pantothenic), B5 (piridoxina), B12 si acid folic.
În plus, aceste alimente conțin numeroase minerale: calciu, fier, fosfor, zinc și seleniu. Pe de alta parte, ouăle sunt bogate în cholina – important în functionarea celulelor, în special a celulelor sistemului nervos.

Livrare cu autoutilitare frigorifice proprii 

Solicită ofertă comecială: