Ouăle de găină, o sursă de energie excelentă. Cum să le mănânci că să te bucuri din plin de beneficiile lor

Ouăle de găină sunt adevărate comori de energie, conţinând aproape toate vitaminele importante, numeroase minerale, precum şi proteine preţioase, relatează Agerpres.
Nutrienţii se găsesc şi în albuş, însă gălbenuşul conţine cantităţi mai mari. Valorile nutritive nu se schimbă, indiferent dacă oul este crud sau pregătit termic. Există totuşi un avantaj în cazul ouălor preparate: ouăle crude consumate în cantitate mare pot împiedică absorbţia de către piele a biotinei, vitamina esenţială pentru piele şi par.
Unele persoane preferă ouăle cu coajă brună, pe care le consideră mai bune pentru sănătate. Această idee este total lipsită de temei deoarece culoarea nu are nimic de-a face cu calitatea, ci depinde de genele fiecărei găini şi de rasa păsării.
Timp de mulţi ani s-a afirmat că nu trebuie consumate mai mult de două ouă pe săptămâna pentru a nu mari cantitatea de colesterol din sânge. Deşi acest mit a fost demolat acum circa 30 de ani, ideea persistă încă. Contrar grăsimilor de origine animală, nivelul ridicat de colesterol din ouă nu are practic efect asupra nivelului de colesterol din sânge.
Sursa: foodstory.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *