Parizer de casa din carne de pui

Parizerul din comert are o reputatie destul de proasta, dar daca va doriti un parizer sanatos, fara E-uri si cu un gust deosebit, vi-l puteti face acasa.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
300 g piept de pui AVIS3000
3 oua AVIS3000
100 g de gris
70 ml ulei
ierburi aromatice, in functie de preferinte
50 g de masline verzi
un ardei rosu taiat marunt
putin cimbru
2 linguri de patrunjel tocat
2 catei de usturoi
o lingurita de boia
1 lingurita de curry
sare
piper

Intr-un vas inalt, pentru mixerul vertical, puneti ouale, peste ele adaugati uleiul, grisul, cateii de usturoi si condimentele. Amestecati-le bine cu mixerul vertical, pana cand obtineti o pasta omogena. Adaugati apoi carnea de pui taiata in bucati mici si continuati sa amestecati pana la omogenizare.
Puneti pasta intr-un castron si adaugati patrunjelul tocat, maslinele verzi si ardeiul rosu, amestecand cu o spatula pana cand se incorporeaza foarte bine. 
Turnati amestecul pe un suport format din trei-patru straturi de folie de pastic alimentara si rulati pana cand obtineti forma de ruda de parizer. Rulati folia la capete si innodati-o.
Ruloul se inveleste apoi in folie de aluminiu legata bine la capete si se pune intr-o oala cu apa rece. Puneti-o la foc mic, iar din momentul in care apa incepe sa fiarba, lasati-l inca 30-40 de minute, la foc mic, pana cand se intareste.
Indepartati folia de aluminiu, lasati parizerul sa se raceasca la temeperatura camerei, apoi puneti-l la rece, in frigider. Dupa patru ore, parizerul este gata si poate fi feliat si consumat ca gustare, la micul dejun etc.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *