Parjoale moldovenesti din carne tocata de pui

Desi sunt deseori confundate, parjoalele nu sunt aceleasi cu chiftelutele pe care de obicei le mancam impreuna cu piure de cartofi si eventual un sos de rosii. Parjoalele au o crusta crocanta si sunt mai mari decat chiftelele "obisnuite".

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

300 g carne tocata de pui AVIS3000
200 g carne de porc
o ceapa medie
2 catei de usturoi
un cartof crud (aproximativ 70 g)
miezul de la 2 felii de paine alba, veche de 2-3 zile
lapte
2 oua medii AVIS3000
sare
piper
marar
patrunjel
150 g de pesmet, 2 linguri de faina de malai si 2 linguri de faina alba, pentru tavalit chiftelele

Puneti feliile de paine la inmuiat in lapte, timp de 10 minute. Amestecati carnea tocata de pui cu cea de porc, adaugati cartoful crud taiat foarte marunt, usturoiul si ceapa rase si ele. Adaugati ouale, mararul, patrunjelul – tocate foarte marunt, si painea pe care o stoarceti bine.

Condimentati compozitia cu sare si piper si framantati bine pana la obtinerea unui amestec omogen. 

Acoperiti vasul cu folie alimentara si lasati la frigider timp de o ora. Dupa aceea, puneti pesmetul intr-o farfurie, adaugati faina alba si faina de malai si le amestecati. Cu mainile umede, formati parjoale de aproximativ 50-60 de grame si asezati-le in farfurie. Presati-le, astfel incat parjoala finala sa aiba o grosime de circa 1,5 cm. Tavaliti-le bine pe ambele parti prin amestecul de pesmet.

Puneti ulei (cam de un deget) intr-o tigaie antiaderenta si cand acesta s-a incins, adaugati parjoalele.

Prajiti-le la foc mic spre mediu, cate 5-6 minute pe fiecare parte. Scoateti-le pe o farfurie tapetata cu servetele din hartie si dupa ce s-au scurs, serviti-le alaturi de o garnitura de cartofi natur cu patrunjel.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *