Piept de pui umplut cu morcov si gorgonzolla

Va prezentam aceasta rulada din piept de pui AVIS care sper sa va placa. Este un meniu de duminica, dar poate fi servita cu succes si la o masa mai speciata. Sper sa va incante si sa o includeti in meniul vostru.

Ingrediente:

  • * 1 piept de pui AVIS
  • * 2 morcovi subtiri
  • * 50-60 g  branza cu mucegai (gorgonzolla)
  • * 6 felii subtiri de prosciutto (bacon)
  • * mustar dulce
  • * 1 lingurita sos de soia
  • * condimente pentru pui
  • * boia dulce
  • * ulei de masline

 

Garnitura: orez cu fasole verde si morcovi

  • * 1 cana de orez cu bob lung
  • * 3 cani apa
  • * 3-4 linguri ulei
  • * 1 ceapa potrivita
  • * fasole verde
  • * morcov
  • * sare

Mod de preparare:
Pieptul de pui dezosat si fara piele, se spala bine si apoi se usuca prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se desprind cei doi lobi. La fiecare pe interior in centru se face o mica incizie, cat sa putem aseza un morcov intreg si prefiert. Se pune de jur imprejur bucati de branza cu mucegai. Se condimenteaza, se unge cu putin mustar pentru fragezime si se aseaza pe un pat din 6 felii de prosciutto, asezarte una langa alta pe o folie de aluminiu. Se ruleaza lobul de piept de pui astfel ca sa imbrace bine morcovul. Se rasuceste cu ajutorul foliei, feliile de prosciutto imbracand intregul rulou. Imaginile de mai jos vorbesc mai bine. Pieptul rulat in folie se da la cuptor la 180 °C .

Dupa 20-25 de minute se deschide folia de aluminiu si se mai lasa 15-20 de minute sa se rumeneasca.
Intre timp se pregateste garnitura de orez cu fasole verde si morcovi.
Intr-o tigaie se pune uleiul, iar cand s-a incalzit se pune ceapa tocata marunt. Dupa 1-2 minute se adauga din cand in cand putina apa ca ceapa sa nu se prajeasca ci sa fie sticloasa. Cand ceapa este bine fiarta, se pune orezul si canile de apa. Proportia de orez-apa este 1 la 3, masurand cu aceeiasi cana. Se acopera si se lasa sa fiarba si cand e gata se lasa acoperit la cald cca 15 minute sau pana se serveste. Separat am sotat fasolea congelata si morcovul apoi le-am amestecat in orez.
Cand se scoate de la cuptor se lasa 5 minute sa se odihneasca apoi se portioneaza si se serveste langa garnitura.

Pofta buna!

(sursa: culorilednfarfurie.ro)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *