Pizza pe blat de cartofi prajiti

Aceasta reteta este diferita de tot ceea ce stiti ca inseamna "pizza", datorita blatului neobisnuit creat din cartofi prajiti si nu din aluatul clasic. Cartofii trebuie "lipiti" cu ajutorul cascavalului si a unui ou, care ii va tine in forma rotunda necesara pentru a sustine toppingul.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

Cartofi prajiti
Cascaval Sorilact sau branza
Un ou AVIS3000
Pentru topping:
salam, sunca, legume (in functie de ce va doriti deasupra pizzei)
Pentru sos: 
pasta de ardei, suc sau pasta de rosii, oregano, busuioc, cimbru, sare

Dupa ce ati prajit cartofii, asezati-i intr-o tava rotunda pentru pizza, unul langa altul, pana cand ati tapetat intreaga tava. Rupeti bucatile mai mari si acoperiti fiecare spatiu gol ramas intre cartofi. Cand ati obtinut un strat egal de cartofi prajiti, este timpul sa acoperiti blatul din cartofi prajiti cu un strat de branza cu ou.
Dati pe razatoare o cantitate suficienta de branza sau cascaval si amestecati-o apoi cu un ou, care sa lege compozitia. 

Puneti amestecul de cascaval deasupra cartofilor, in asa fel incat sa-i acoperiti pe toti si dati la cuptor, la 200 de grade, timp de 5 minute.

Scoateti blatul din cuptor si lasati-l sa se raceasca, apoi adaugati deasupra sosul si, la final, topping-ul, dupa gust: salam, sunca, legume etc.

Mai lasati la cuptor timp de maximum 15 minute, la 180 de grade (selectati caldura de sus si jos, daca aveti aceasta optiune la cuptor).

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *