Placintă țărănească cu pui

Ingrediente:

1,7 kg pulpe de pui dezosate tăiate în bucăţi, 200 g ciuperci feliate, 1 lingură oregano, 2 linguri capere tocate, 500 ml vin alb, 1,4 litri sos de roşii (pentru paste), 6 căţei usturoi tocaţi mărunt, 3 cepe roşii feliate subţire, 60 ml ulei de măsline, 2 linguri parmezan ras, 1 lingură pătrunjel tocat, 230 g mazăre congelată, 100 ml smântână, 20 g unt, 1,4 kg cartofi roşii curăţaţi şi tăiaţi.

 

Metodă de preparare:

Pregăteşte carnea de pui:

Căleşte bucăţile de carne cu ceapă şi usturoiul, în uleiul încins, la foc mediu, timp de 10 minute, până când se rumenesc.

Condimentează cu sare şi piper şi adaugă sosul de paste, vinul, caperele şi oregano. Redu focul spre mic şi lasă-le să se gătească împreună timp de 40 de minute, până când sosul se îngroaşă. Adaugă şi ciupercile feliate şi mai lasă-le pe foc mic încă 5 minute. Transferă amestecul cu carne într-un bol. Încinge cuptorul la 220 C.

Pregăteşte piureul de cartofi:

Fierbe cartofii în apă cu sare până când se înmoaie. Pasează-i cu untul, adăugând puţină sare şi piper.

Amestecă mazărea şi pătrunjelul cu sosul cu carne. Pune totul într-un vas de sticlă termorezistent. Întinde deasupra un strat de piure de cartofi şi presară parmezan ras.

Bagă totul la cuptor timp de 30 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *