Pricomigdale

Un desert delicios si destul de usor de preparat, pricomigdalele sunt raspunsul delicios la intrebarea: "Ce sa fac eu cu albusurile astea?".

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

4 albusuri de ou AVIS3000
200 g de zahar
135 g de nuci pisate
20 g de faina
5 picaturi de esenta de migdale
un plic de zahar vanilat

Amestecati nucile pisate cu zaharul, adaugati albusurile nebatute si incalziti compozitia pe foc mic. Puneti o oala pe ochiul mic al aragazului si dati focul mic. Adaugati zaharul vanilat, esenta de migdale si faina, amestecan incontinuu. In 2-3 minute este gata.

Luati oala de pe foc, puneti hartie de copt in tava de la aragaz, apoi luati din compozitie cu lingurita si puneti gramajoare in tava, la distanta de 1-2 cm una de alta. Presarati cu zahar pudra.

Puneti tava in cuptorul incins dinainte si coaceti la foc mic-mediu (160 de grade) timp de aproximativ 30-45 minute. 

Pricomigdalele sunt gata atunci cand se intaresc si capata culoare bej. Pentru a le dezlipi, udati hartia de copt.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *