Pui chinezesc cu ardei şi tăiţei de orez

Astăzi facem o călătorie în China. Nu ne va lua multă vreme pentru că reţeta pe care o propunem este uşor de preparat. Vă va aduce în farfurie savoarea asiatică.  Combinaţia ingredientelor este specific chinezeasca ceea ce înseamnă că poate fi făcută şi cu produse româneşti dacă le combinăm după reţeta asiatică. Pentru asta avem nevoie
în primul rând de piept de pui neinjectat de la AVIS.

Ingrediente pentru patru persoane:

  • 500-600 g piept de pui fară piele AVIS
  • sare / condiment de frăgezire
  • 1 linguriţă cu ghimbir ras
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei roşu
  • 1 ardei verde
  • 3 fire de ceapă verde
  • 200 g tăiţei de orez
  • ulei de măsline 

Pentru sos vom folosi:

  • 4 linguri cu oţet de soia
  • 2 linguri cu ulei de susan
  • 1 lingură cu oţet de orez
  • 3-4 linguri cu apă
  • 4 linguri cu vin alb
  • chili (opţional)

Mod de pregătire:
Fierbeţi tăiţeii de orez după instrucţiunile de pe pachet, îi scurgeţi şi îi lăsaţi deoparte.
Pieptul de pui AVIS, dezosat şi fără piele se taie în cuburi. Se stropeşte cu ulei de măsline şi condiment pentru frăgezire. Se lasă 15-20 de minute. Dupa ce s-a scurs timpul, se şterg bucăţile prin tamponare, se condimentează şi se prăjesc într-o tigaie, în ulei bine încins până prinde culoare. Se adaugă usturoiul zdrobit şi ghimbirul ras şi se mai amestecă 1-2 minute. Se adaugă toate ingredientele sosului combinate în prealabil.
Se mai prăjesc bucăţile de pui în acest sos 3-4 minute, apoi se adaugă ardeii tăiaţi felii subţiri si ceapă tăiată de 3-4 cm, amestecând des încă 2-3 minute. Se stinge focul, se mai condimentează după gust şi se serveşte imediat cu tăiţei de orez fiert.

Pofta buna!

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *