Pui cu ciuperci urechi de lemn

Aceasta este o alta varianta a retetei Pui la wok cu ciuperci urechi de lemn, pe care o gasiti aici: https://www.avis3000.ro/retete/17602-Pui-la-wok-cu-ciuperci-urechi-de-lemn.html. Ciupercile urechi de lemn nu seamana deloc cu ciupercile pe care suntem noi obisnuiti sa le consumam, textura lor asemanatoare cu un soric fraged de porc facandu-le deosebite. 

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

Un piept de pui AVIS 3000
30 grame de ciuperci "urechi de lemn" uscate
O lingurita de amidon de porumb
O ceapa rosie
O lingurita de praf de curry
4 linguri de ulei
Sos de soia
Sos chinezesc dulce-iute

Rehidratarea ciupercilor urechi de lemn se face fie lasandu-le in apa rece timp de cateva ore, fie prin fierberea lor in jur de 15-20 de minute. Daca nu va grabiti, recomand prima varianta de rehidratare, ciupercile vor fi mult mai aromate decat prin fierbere.

Pieptul de pui se taie in cuburi potrivit de mari, iar ceapa se curata si se taie marunt. Intr-un alt castron, se amesteca sosul chinezesc dulce-iute cu cateva linguri de sos de soia, amidonul si opt linguri de apa. Atentie: sosul de soia este foarte sarat, folositi-l cu prudenta, pentru ca daca puneti prea mult, mancarea va fi mult prea sarata. 

Se incinge bine uleiul intr-o tigaie sau wok, iar cand este foarte incins adaugati carnea de pui si amestecati energic. Carnea trebuie sa se patrunda bine si sa fie usor rumenita. Cand pieptul de pui este gata, adaugati ceapa si praful de curry.

Cand ceapa s-a inmuiat si a devenit sticloasa, puneti deasupra urechile de lemn scurse bine si sosul preparat anterior. Sosul este gata atunci cand a dat in doua-trei clocote.

Se serveste imediat, cu orez sau taitei fierti.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *