Pui cu usturoi pe pat de mamaliga

Este o reteta foarte gustoasa si usor de preparat. Se poate gati folosind aripioare, pulpe sau chiar piept de pui, dar pulpele sunt mai gustoase datorita crustei pe care o face pielita de pe ele.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

500 g carne de pui AVIS3000
O jumatate de legatura de patrunjel
Patru catei mari de usturoi
O lingurita de boia
O cana si jumatate de apa
Sare
Piper
Ulei

Pentru mamaliga:
Trei cani de apa
O cana de faina de malai
Sare

Incingeti putin ulei intr-o cratita sau tigaie si puneti carnea condimentata in prealabil cu sare si piper din belsug. Prajiti-le la foc mediu, pana se rumenesc foarte bine pe ambele parti.

Presarati apoi boiaua peste carne si stingeti cu apa. Apa trebuie sa acopere carnea. Adaugati patrunjelul tocat si asteptati sa fiarba. Daca mai e nevoie, condimentati cu sare si piper.

Totul trebuie sa fiarba la foc mediu timp de minimum o jumatate de ora, mai mult chiar daca ati folosit bucati mai mari de carne, pana cand sosul scade la jumatatea carnii.

Intre timp, gatiti mamaliga, punand apa rece intr-o oala si adaugand faina de malai. Adaugati sare si amestecati. Fierbeti la foc mediu, iar cand incepe sa se ingroase mamaliga dati focul la minimum si amestecati rapid cu un tel pana cand e facuta, adica pana incepe sa se desprinda de pe peretii oalei.

Adaugati cei patru catei de usturoi, tocati marunt, peste pui si mai lasati sa fiarba un minut. Puneti apoi carnea de pui pe pat de mamaliga si serviti cald.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *