Pui in sos chinezesc cu orez sălbatic

Dacă vă era poftă de ceva exoticîn mijlocul săptămânii vă recomandăm o reţetă chinezească. Pui în sos chinezesc cu orez sălbatic. Savoarea deosebită a sosului se completează perfect cu calităţile nutritive ale orezului sălbatic. Pentru a realiza acest preparat avem nevoie de circa 400 de grame de piept de pui AVIS şi următoarele ingrediente:

  • * supă de pui
  • * 1/2 ardei gras roşu
  • * 1/2 ardei verde
  • * 2 fire de ceapă verde
  • * 2 căţei de usturoi
  • * 1 morcov
  • * 1 lingură de ketchup
  • * 2 linguri sos de soia
  • * ghimbir ras
  • * coriandru (praf)
  • * pilaf de orez sălbatic

Mod de pregătire:
Pieptul depui se taie cubuleţe şi se călesc într-o tigaie cu ulei de măsline. Când a prins culoare, se adaugă puţină supă şi se lasă 15-20 de minute să fiarbă. Apoi se scot din tigaie. Separat se taie cele două feluri de ardei în julien. Morcovul se taie in fâşi subţiri. Ceapa verde se taie bucăţi pe oblic. Sosul chinezesc este extrem de simplu. Toate legumele se călesc, în sosul rămas de la bucăţile de pui. Se adaugă cei doi căţei de usturoi, striviti doar. Se lasa un minut, apoi se scot şi se adaugă ceapa, morcovii şi ardei. Se călesc cât e necesar, se adaugă o lingură de ketchup, sosul de soia, ghimbirul ras, coriandru praf şi se aduce amestecul la fierbere. Daca vreţi un sos cu o textură mai groasă, se adaugă o linguriţă de amidon de porumb dizolvat în puţină apă. Se amestecă şi când a scazut se adaugă înapoi bucăţile de carne.
Şi dacă tot avem sos chinezesc, acesta trebuie servit neapărat lângă un orez. Modul de preparare e simplu, o măsură de orez şi două de supă sau apă. Când fierbe supa se adaugă orezul, se lasă focul mai mic şi se fierbe acoperit. Se amestecă doar din când în când. Se ia de pe foc când orezul a absorbit aproape tot lichidul. Se lasă acoperit încă câteva minute, până ce orezul va absorbi tot lichidul, iar bobul va fi frumos şi întreg. Se serveşte cu sosul chinezesc şi bucăţile de curcan.

Poftă bună!

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *