Pui la cuptor pe pat de legume

Astăzi vă sugerăm o friptură gustoasă de pui AVIS su care să vă încântaţi familia sau prietenii. Cum lucrurile bune nu sunt tocmai uşor de realizat şi nici în scurt timp vom pune puiul la cuptor cu o oră înainte de sosirea famliei sau a prietenilor la masa. Friptura vi se va topi realmente în gură, asa ca trebuie neapărat să o încercaţi!

Ingrediente:

  • 1 pui mare si frumos cum numai la AVIS găsiţi
  • ulei de măsline
  • condimente pentru pui
  • boia dulce
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • vin alb
  • apă

Pentru garnitura de legume:

  • 3 cartofi
  • 1 morcov mare
  • 1 pătrunjel
  • 1 pastarnac
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 2-3 tije de ţelina
  • o crenguţă de cimbru
  • o lămâie (în sferturi)
  • ulei de masline
  • condimente pentru pui
  • boia dulce
  • sare
  • piper

Mod de preparare:
Se curăţă puiul de eventualele resturi de pene sau fulgi, se pârleşte la flacăra de la aragaz pentru a avea un gust mai bun, apoi se spală şi se şterge cu un prosop de hârtie. Se despică pe spate cu o foarfecă, deoparte şi de alta a şirei spinării. Se întinde puiul cu pieptul deasupra şi se presează puţin cu palmele ca să devină plat. Se freacă apoi cu ulei de măsline şi un mixt din condimente pentru pui, boia dulce, sare şi piper. Se lasă deoparte.

Se incălzeşte cuptorul la 190-200°C.

Se pregateşte tava pentru cuptor. Legumele se taie rondele sau sferturi şi se aşează uniforn într-un strat în tavă. Se stropesc cu ulei, se condimentează după gust şi se aşează puiul deasupra. Se completează cu puţină apă. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 50 minute.
După 20-25 de minute se scoate folia de aluminiu, se completează de data aceasta cu vin alb şi se mai lasă la cuptor până se rumeneşte.

Poftă buna!

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *