E sezonul cartofilor noi, asa ca va propun o combinatie mai sanatoasa decat cartofii prajiti cu carne: pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor.
Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
10 pulpe inferioare AVIS3000
Un kg cartofi noi mici
Sare, piper, alte condimente dupa gust
50 ml ulei
O cana (150 ml) de apa
Asezati pulpele in tava, intr-un singur strat. Presarati condimentele peste ele.
Cartofii noi se spala cu un burete de sarma, pentru a le indeparta coaja. Asezati cartofii deasupra pulpelor, presarand si peste ei condimente. Daca sunt mari, cartofii se taie in bucati de aceleasi dimensiuni.
Turnati uleiul deasupra tavii, turnati si apa, dar pe marginea tavii, ca sa nu indepartati condimentele de pe carne si cartofi.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptor la 240 de grade Celsius, pentru 30-35 de minute. Scoateti apoi folia si mai lasati 10 minute, cat sa prinda crusta cartofii.
Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.