Pulpe de pui cu mazare

Mazarea este una dintre mancarurile mele preferate si, prin urmare, preparatele care contin mazare sunt foarte des gatite in casa. Pentru reteta din aceasta saptamana am ales o combinatie de mazare cu pui si cu ciuperci.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– 8 pulpe de pui Avis
– o mana de ciuperci (eu am ales ghebe congelate)
– 600 de grame de mazare congelata
– o ceapa mica
– sare, piper, dafin, patrunjel, marar
– 300 de mililitri de bulion
– 500 de mililitri de supa de pui

Pulpele se curata si se spala bine. Fara sa scoateti pielea de pe ele, le puneti intr-o cratita in care ati incins cateva linguri cu ulei si le rumeniti bine, pe toate partile. Cand carnea s-a albit, puneti supa de pui peste pulpe, acoperiti cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic cel putin 35 de minute.

Dupa ce a trecut timpul, turnati bulionul peste pulpe, mazarea, cateva foi de dafin, sarea, piperul si patrunjelul. Puneti inapoi capacul, lasati focul mic si continuati fierberea. Intre timp, intr-o tigaie sotati ceapa taiata solzisori si ciupercile. Inainte de a stinge focul la pulpe, adauga ciupercile, ceapa, o lingura de marar, amesteca si acopera cu un capac. Stingeti focul si acoperiti cu un capac, lasand 5-10 minute sa se intrepatrunda aromele.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *