Aceasta reteta combina doua gusturi intr-un mod superb. Gustul de bacon crocant cu cel de pulpe de pui fragede si picante. Este o reteta destul de simpla si nu necesita foarte mult pentru a fi preparata.
Pentru ea aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
8 pulpe de pui proaspete Avis
16 felii de bacon
un ardei kapia
5-6 catei de usturoi
50 de grame de hribi (manatarci) deshidratati – sau orice alt tip de ciuperca
150ml vin alb sec
unt
un fir de apio (optional)
sare
boia iute
praf de chilli
piper
cimbru
busuioc
faina de malai
150 gr cascaval Sorilact
Pulpele de pui se curata, se spala si se usuca apoi cu prosoape de hartie. Apoi le condimentati cu un amestec facut din sare, piper, boia, chilli, cimbru si busuioc. Proportiile pot varia in functie de gusturi, atat ca trebuie sa fiti atenti la busuioc, pentru ca are o aroma foarte puternica si, daca puneti foarte mult, s-ar putea sa acopere restul aromelor.
Dupa ce ati condimentat pulpele, inveliti-le in cate doua felii de bacon si asezati-le intr-un vas termorezistent uns in prealabil cu unt.
Peste ele asezati ciupercile taiate felii, ardeiul cubulete si feliute de apio. Turnati vinul si acoperiti vasul cu folie de aluminiu, dupa care il dati la cuptor la foc mediu spre mare (~170-180 de grade). Dupa 30-40 de minute scoateti folia de aluminiu si lasati inca 20-30 de minute sa se rumeneasca baconul.
Intre timp faceti mamaliga. Malaiul il fierbeti in apa si, cand mamaliga a fiert, cu un minut inainte de a stinge focul, adaugati cascavalul taiat cuburi si amestecati. Preparatul se serveste cu muraturi, de preferat ardei in otet.