Pulpe de pui picante cu ananas si cartofi aurii

Aceasta reteta este un pic mai complicata si necesita mai mult timp in bucatarie, dar merita fiecare secunda petrecuta la prepararea ei.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– 8-10 pulpe pui Avis3000
– 3 morcovi mici
– o radacina de patrunjel
– doua cepe
– 250g compot ananas
– 2 linguri sos chilli
– 50 g miere
– 100 ml vin alb
– 30 g pasta tomate
– un ardei iute
– 50 g unt
– sare
– piper
– un kilogram cartofi noi mai mici
– doua lingurite curcuma
– patru linguri sos soia
– ulei de masline
– 4 catei usturoi
– cimbru, oregano, sare, piper

Morcovii, o ceapa si patrunjelul ii taiem in bucati mari si-i punem la fiert in jumatate de litru de apa cu sare. si piper. Lasam sa fiarba jumatate de ora, dupa care strecuram supa. Intr-o tigaie topim untul si prajim un pic pulpele pe ambele parti.

Intr-un bol facem sosul din vin, miere, sosul de chilli, cateva felii de ardei iute, pasta de rosii si vreo 300ml de supa. Amestecam bine si asezonam cu sare si piper daca este nevoie. Sosul obtinut il rasturnam peste pulpele prajite si adaugam si cuburile de ananas. Lasam sa fiarba inabusit pana sunt gata pulpele.

Intre timp pregatim cartofii aurii. Ii curatam si-i taiem bucati, dupa care ii punem la fiert 5 minute in apa cu sare. Intr-un bol pregatim sosul din uleiul de masline, curcuma, sare, usturoi pisat, ceapa, cimbru, oregano si sosul de soia. Adaugam in el cartofii scursi de apa si amestecati.

Toata compozitia o turnati intr-un vas in care sunt doua linguri de ulei de masline, acoperiti si lasati sa se faca la foc mic. Dupa 15 minute amestecati cartofii si adaugati doi catei de usturoi pisati si putin ulei daca mai e cazul. Mai lasati inca 10 minute pana sunt facuti cartofii aurii.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *