Ragout de pui împachetat în clătite

"Ragout" provine din limba franceză veche " ragoûter ", şi se traduce "a revigora gusturile". Este un amestec de carne şi legume… gătite la foc mic. De-a lungul timpului au apărut o varietate de reţete, ca şi aceasta care este facută cu carne de pui (AVIS). Se poate prepara şi cu carne de vită.

Ingrediente pentru ragout:

  • * 400 g de carne de pui (AVIS), tăiată bucăţele
  • * 100 g de ciuperci feliate
  • * 1-2 fire ceapă verde 
  • * 1 morcov
  • * 1 păstârnac mic 
  • * 1 pumn de mazăre
  • * supă de pui
  • * 50 ml vin alb
  • * chimen * rozmarin
  • *1 linguriţă cu amidon
  • * 2 linguri de smântână
  • * patrunjel proaspat
  • * ulei de masline 
  • * sare * piper

 

Ingrediente pentru clătite

  • * 2 ouă
  • * 200 gr făină
  • * 2 linguri de unt
  • * un vârf de linguriţă de sare
  • * 1 linguriţă rasă de bicarbonat
  • * 200 ml lapte 
  • * 100 ml apă minerală

 

Mod de preparare:
Pentru Ragout carnea de pui (AVIS), se şterge şi se taie în cuburi. Se pun într-o tigaie cu puţin ulei, se rumenesc. Se asezonează cu sare şi piper, după care se adaugă vin alb. Se lasă la fiert la foc mic. Separat se curăţă zarzavaturile şi se taie în forme cât mai variate, după care se călesc. Se adaugă puţină supă de pui. Apoi se adaugă şi mazărea împreună cu ciupercile. Se condimentează cu chimen, rozmarin (după gust), sare şi piper şi se mai lasă cat să se combine aromele. Se amestecă cu bucăţile de carne şi se presară pătrunjel verde tocat.

Separat se pregăteşte aluatul de clătite. Puneţi făină într-un castron, ouăle, puţină sare, 2-3 linguri de unt şi începeţi să încorporaţi laptele şi apa minerală până când aluatul devine ca o smântână mai subţire. Începeţi să coaceţi clătitele.

Se unge tigaia cu puţin ulei, când este fierbinte puneţi aluatul cu un polonic, învârtind tigaia până se îmbracă uniform în aluat. Întoarceţi clătita pe partea cealaltă câte 2-3 minute pe fiecare parte.

Umpleţi clătitele cu amestecul de carne şi legume, dar fără sos şi strângeţi marginile clătitei în sus ca o bocceluţă, care se leagă cu cozi de ceapă verde, opărite puţin.
Se aseaza intr-un vas, iar sosul care a mai rămas îl turnaţi peste clătite. Dacă este nevoie se pun puţin la cuptor.

Poftă bună!

(sursa:culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *