Ruladă din piept de pui și cașcaval

Ingrediente:
500 gr. aluat pentru pizza, 1 linguriță sare, jumătate de linguriță piper negru măcinat, 2 linguri ulei de măsline, 100 gr. cașcaval, 100 gr. roșii cherry, 30 gr. unt, 400 gr. carne de piept de pui tocat, 1 bucată ceapă.
Metodă de preparare:
Într-o tigaie cu ulei de măsline încins, rumeniți ceapa tăiată mărunt, apoi adăugați carnea tocată, sarea, piperul și lăsați să se gătească la foc mediu timp de 15-20 de minute. Pe masa tapetată cu făină întindeți aluatul, dându-i formă dreptunghiulară. Puneți carnea pe mijlocul aluatului și tăiați marginile exterioare în fâșii oblice de dimensiuni egale, până unde se termină amestecul de carne. Deasupra cărnii puneți 75 g cașcaval ras și 75 g roșii tăiate cubulețe. Aduceți fâșiile de aluat spre mijloc în formă de împletitură, acoperind toată umplutura. Ungeți rulada cu unt topit și puneți restul cașcavalului ras deasupra. Puneți rulada pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați tava în cuptorul preîncălzit la temperatura de 200˚C, timp de 20-25 de minute. Scoateți rulada din cuptor și puneți deasupra frunze de salată rupte mărunt și restul roșiilor cherry tăiate cubulețe.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *