Supa crema cu usturoi

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

1 litru fond de pui
50 g unt Sorilact
2 linguri de faina Boromir
10 catei de usturoi
6-7 cartofi medii
100 ml smantana Sorilact
cascaval Sorilact
crutoane
patrunjel verde
sare, piper

Pentru fondul de pui, luati una sau doua spinari de pui AVIS3000, puneti-le la fiert intr-un litru de apa, adaugand un morcov, un sfert de telina, o ceapa taiata in patru, cateva boabe de piper si o lingurita de sare. 
Dupa ce da in clocot, lasati-o la fiert timp de doua ore, la foc mic. Apoi, se strecoara zeama si se foloseste ca baza pentru diferite mancaruri.
Taiati cartofii cubulete si cateii de usturoi felii. Intr-o oala, topiti untul la foc mic, adaugati usturoiul si lasati-l un minut, cat sa se rumeneasca. Puneti apoi cele doua linguri de faina, lasati sa se rumeneasca si turnati fondul de pui, apoi puneti cuburile de cartofi.
La foc mai tare, lasati sa fiarba pana cand cartofii se inmoaie de tot, apoi zdrobiti-i cu instrumentul pentru facut piure. Adaugati smantana Sorilact si amestecati bine.
Puneti supa in castronul in care o serviti si adaugati crutoanele, cascaval taiat marunt si patrunjelul tocat.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *