Supă grecească de pui cu lămâie

Ingrediente

1 kg carne de pui piept dezosat, 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat,  1 lămâie mare,  1 morcov,  2 ouă,  50 gr orez cu bob lung,  1 ceapă mică,  sare,  piper.
Metodă de preparare:
Fierbe pieptul de pui într-o oală alături de morcov şi ceapă. Condimentează cu sare şi ai grijă să spumezi din când în când. După 30 de minute, la foc mic, ar trebui că pieptul de pui să devină uşor de străpuns cu o furculiţă.
Scoate carnea şi pune-o pe o farfurie să se răcească.
Zeamă concentrată de carne o pui din nou pe foc după ce o strecori şi îndepărtezi morcovul fiert şi ceapa. Adaugă orezul şi lasă-l să fiarbă timp de 20 de minute.
Între timp, taie pieptul de pui în fâşii subţiri. Adaugă-le în supă şi lasă-le să fiarbă cu orezul încă 5 minute.
Într-un bol, bate uşor cele două ouă şi adaugă şi sucul stors de la o lămâie. Pune şi o cană de supă fierbinte şi bate în continuare până când supă se omogenizează cu oul.
Stinge focul şi toarnă amestecul de ou în oala cu supă, amestecînd uşor.
Serveşte supa fierbinte cu pătrunjel proaspăt şi piper.

Sursa: www.foodstory.stirileprotv.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *