O reteta ieftina si usor de preparat, tocanita de pipote si inimi de pui ne aminteste multora dintre noi de copilarie.
Ingredientele de care aveti nevoie sunt:
500 de grame de pipote si inimi de pui AVIS3000
2 cepe potrivite
3 linguri de ulei de masline
2 lingurite de boia de ardei dulce
Un catel de usturoi
O frunza de dafin
500 ml de apa fierbinte sau supa de pui strecurata
2-3 linguri de bulion
Sare
Piper
Taiati pipotele si inimile in bucati de dimensiuni egale. Intr-o cratita sau tigaie, puneti uleiul si adaugati ceapa tocata marunt. Caliti-o la foc mic timp de aproximativ cinci minute, amestecand mereu, pana cand se inmoaie. Adaugati pipotele si inimile.
Caliti pipotele, inimile si ceapa pana cand isi schimba culoarea si adaugati o lingurita de sare, piperul si boiaua de ardei. Amestecati in continuare, apoi turnati apa fierbinte sau supa de pui pana cand pipotele si inimile sunt acoperite complet.
Adaugati dafinul, acoperiti cratita cu un capac si lasati sa fiarba timp de aproximativ doua ore, la foc mic, completand cu apa fierbinte pe masura ce scade. Dupa ce au fiert bine, lasati vasul descoperit sa clocoteasca pana cand scade sosul, apoi adaugati bulionul, si catelul de usturoi zdrobit.
Aceasta tocanita se serveste cu mamaliga.
Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.