Tocăniţă de pui

Tocăniţa reprezintă felul de mâncare cel mai practic şi cel mai simplu, la care nu-ţi trebuie neapărat o reţetă anume. Este preparatul cu cele mai multe moduri de preparare. Fiecare are o reţetă pe care fie a moştenit-o, sau pur şi simplu adaptează reţeta după situaţie sau după ingredientele care îi plac şi pe care le are în momentul când găteşte. Astazi vă propunem o tocăniţă în care să simţim gustul de pui şi de ardei, asa că am folosit un pui AVIS şi mai multe feluri de ardei.

Ingrediente:

  • * 4-6 ciocănele de pui AVIS
  • * 1 ceapă tocată
  • * 1 ardei roşu
  • * 1 ardei verde
  • * 3-4 roşii
  • * 1 lingură cu pastă de roşii
  • * 3 căţei de usturoi
  • * puţin vin alb (optional)
  • * 1 lingură de făină
  • * sare
  • * piper
  • * boia
  • * pătrunjel verde tocat
  • * ulei de măsline

Copănelele de pui AVIS se spală şi se înabuşe în ulei de măsline şi puţină apă. Când sunt aproape gata se scot separat.
În uleiul rămas de la prăjit, se înabuşe ceapa tocată mărunt şi ardeiul gras roşu şi verde, tăiat fâşii subţiri. Se lasă câteva minunte şi se adaugă roşiile decojite şi tăiate felii. Decojirea o facem prin şoc termic, adică opărire şi apoi trecerea în apă rece.
După ce legumele s-au înmuiat, se adaugă puţină făină, pasta de tomate, caţei de usturoi, sarea. piperul, boiaua şi se completează cu puţină apă fiartă. Se mai lasă să fiarbă cca 10 minute. Se adaugă apoi peste legume şi copănelele de pui, puţin vin alb şi jumătate de pătrunjel tocat şi se mai fierbe câteva minute sau se poate băga vasul la cuptor pentru 15 minute, astfel tocăniţa ar fi mai gustoasă.
Se serveşte fierbinte cu restul de pătrunjel tocat deasupra.

Poftă bună!

(sursa: culoriledinfarfurie.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *