Pulpe de pui cu migdale şi sos de afine

Ingrediente (pentru 4-5 persoane):

  • 8-10 pulpe
  • 2 ouă
  • făină
  • 100 g migdale feliate
  • sare
  • ulei pentru prăjit
    pentru sos
  • 200 g afine
  • 100 ml vin roşu
  • o lingură amidon
  • alimentar
  • zahăr după gust

Prepararea

Se spală pulpele, se fierb pe jumătate în apă sărată, se strecoară şi se lasă la răcit. Se dau prin făină, ou bătut şi migdale feliate, apoi se prăjesc în uleiul încins. Pentru sos se caramelizează zahărul într-un vas, se adaugă afinele, se toarnă vinul peste ele şi se fierb. Se îngroaşă cu amidonul amestecat cu puţină apă. Se împachetează capetele pulpelor în folie de aluminiu şi se servesc însoţite de sos.
Este un preparat care se pretează excelent atât pentru masă festivă cât şi pentru bufet suedez.