Ardei umpluti cu carne de vita/porc si pui

Ardeii umpluti, o reteta foarte apreciata in Ardeal, pot fi preparati cu carne de porc sau vita in amestec cu cea de pui, pentru ca rezultatul final sa nu fie foarte gras. Nu se foloseste exclusiv carne de pui, pentru ca vor iesi prea uscati si este nevoie de un pic de grasime pentru a nu se pierde gustul de ardei umpluti.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

10-15 ardei grasi, de dimensiuni medii
Un kilogram de carne tocata (500 de grame de carne de porc sau vita si 500 de grame de carne de pui)
O ceapa mare sau doua mai mici
O jumatate de pahar de orez cu bobul rotund
O jumatate de legatura de marar
O jumatate de legatura de patrunjel
O lingurita rasa de piper macinat
O lingurita de sare
O lingurita de boia de ardei dulce sau iute
Un ou AVIS 3000 intreg
Trei frunze de dafin

Incepeti prin a taia "capacele" ardeilor impreuna cu coditele, avand grija sa nu ii rupeti, apoi curatati-i pe interior de nervuri si seminte. Curatarea este mai usoara daca o faceti sub jet de apa.

Puneti carnea tocata intr-un castron si adaugati ceapa taiata marunt, orezul, mararul si patrunjelul tocate, sarea, piperul, boiaua si oul intreg. Amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.

Umpleti ardeii cu aceasta compozitie, indesand bine. Ardeii se pun apoi intr-o oala lata, in "picioare"". In alta oala, fierbeti aproximativ doi litri de apa, iar cand da in clocot, turnati-o cu grija peste ardei, cat sa ii acopere. Mai puneti putina sare, adaugati frunzele de dafin si puneti oala pe foc.

Lasati-i sa fiarba la foc mediu timp de o ora, o ora si jumatate. Se pot servi ca atare sau cu o lingura de smantana grasa deasupra.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *