Aripi de pui picante la cuptor

Retete de aripi picante sunt multe dar, din nefericire, nu toate sunt foarte sanatoase. Majoritatea implica prajitul in ulei, lucru care nu este foarte benefic organismului. Nu pot contesta faptul ca aripioarele prajite in ulei sunt mult mai gustoase si ca au crusta mai crocanta, dar aproape acelasi gust il puteti obtine si folosind gatitul la cuptor, fara ulei.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– 20 de aripioare de pui Avis
– 5-6 linguri de sos de soia
– o lingura de usturoi granulat
– o lingura de boia de ardei iute
– piper dupa gust
– o lingura de zahar

Aripioarele se curata, se taie varfurile, se spala si se usuca folosind prosoape de hartie. Pana se usuca, amestecati restul ingredientelor: sosul de soia, usturoiul granulat, boiaua, zaharul si piperul. Intr-o punga de plastic cu fermoar sau intr-o caserola cu capac puneti aripioarele si turnati peste ele sosul rezultat. Amestecati bine si dati la frigider pentru cel putin o ora (3-4 ore ar fi ideal, daca nu chiar peste noapte).

Incingeti cuptorul la 220 de grade si, intr-o tava tapetata cu hartie de copt sau folie de aluminiu, puneti aripioarele. Inchideti cuptorul si asteptati 15-20 de minute pana sa le intoarceti. Dupa ce ati intors aripioarele, mai lasati sa se coaca inca 15-20 de minute sau pana se rumenesc frumos.

Se servesc calde cu sosuri la alegere (sos de usturoi, sos barbeque, sos chilli). Ca garnitura puteti folosi cartofii prajiti sau le puteti consuma ca atare, langa o bere rece si un film frumos.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *