Aripioare picante la cuptor

Ingrediente:
1 kg aripioare de pui fără vârfuri
1 lingură cu vârf ardei iute măcinat în ulei
1 linguriţă ghimbir răzuit
2-3 căţei de usturoi
1/2 linguriţă boia afumată
1 linguriţă zahăr
1 lingură oţet de vin roşu
3 linguri suc de lămâie
1 lingură unt
1/4 legătură pătrunjel
sare, piper
Se taie aripioarele în cele două segmente. Se spală şi se absorb bine cu şerveţele. Se presară peste tot cu sare şi piper negru măcinat.
Într-un mojar se pune pastă de ardei iute, ghimbirul dat pe răzătoarea mică, usturoiul strivit sau tăiat felii. Se pisează bine de tot. Se adaugă boiaua, zahărul, oţetul şi sucul de lămâie. Se mai pisează până se omogenizează.
Se toarnă peste aripioare şi se masează bine. Dacă aveţi timp se pun la frigider câteva ore (sau peste noapte), iar dacă vă grăbiţi le lăsaţi să se marineze între 30 minute şi 1 oră la temperatura camerei. Dacă le-aţi marinat la frigider le scoateţi cu 30 minute înainte de a le coace.
Se pun aripioarele într-o tavă termorezistentă suficient de mare că să fie pe un singur strat, nu le suprapuneţi.
Se coc la 200C timp de 40 de minute. După acest timp verificaţi grăsimea lăsată şi dacă e foarte multă scurgeţi mare parte din ea, să rămână doar un strat subţire pe fundul tăvii.
Daţi tava iar la cuptor, la 220C încă 15 minute. În acest timp aripioarele se vor rumeni frumos.
Scoateţi tava din cuptor şi adăugaţi untul tăiat cubuleţe şi pătrunjelul tocat. Scuturaţi tava până se se topeşte untul şi cu o lingură luaţi sos din tavă şi turnaţi peste aripioare.
Se servesc imediat, sunt mai bune, dar sunt ok şi reîncălzite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *