Briose cu ciuperci

Chiar daca suntem obisnuiti sa mancam briosele la cafea si stim ca sunt intotdeauna dulci, ReteleMamei.ro ne propune o reteta diferita, de briose sarate, cu ciuperci. Acestea pot fi gustarea ideala atunci cand aveti musafiri care nu vor sa stea la masa, dar parca ar servi ceva. Iar daca nu aveti musafiri, cu atat mai bine, le puteti manca Dumneavoastra. Oricum, la cat sunt de bune, exista posibilitatea sa nu mai vrei sa le impartiti!

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

2 oua AVIS3000
250 de grame de faina Boromir
o lingurita de praf de copt
250 ml lapte
50 g unt Sorilact topit
2 linguri de ulei
o ceapa
100 g salam
100 g mazare din conserva
200 g ciuperci
sare
piper
ierburi aromate

Topiti untul si lasati-l sa se raceasca. Amestecati-l cu ouale bine batute, adaugati laptele, cerneti faina amestecata cu praful de copt peste ingredientele lichide. 

Amestecati bine cu telul, condimentand dupa gust. Intr-o tigaie, caliti ceapa tocata marunt pana devine lucioasa. Adaugati ciupercile si caliti pana cand ciupercile sunt facute si zeama a scazut. Adaugati salamul si mai lasati putin pe foc. Apoi adaugati mazarea si lasati-le sa se soteze toate aproximativ 3 minute.

Lasati amestecul sa se raceasca, apoi puneti-l peste compozitia de ou facuta anterior, amestecand usor. Cu o lingura puneti aceasta compozitie in formele de briose imbracate cu hartiute speciale sau din silicon.

Coaceti-le in cuptorul preincalzit aproximativ 15-20 de minute la temperatura medie, sa fie bine rumenite. Pentru siguranta, faceti testul cu scobitoarea. Lasati-le putin sa se raceasca, apoi scoateti-le pe platou. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *