Bulz

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

O cana de malai (200 g)
4 cani de apa (un litru)
30 g unt Sorilact
O lingurita de sare
200 g de branza de burduf
cateva felii de sunca Expans
Ulei pentru uns

Incepeti prin a prepara o mamaliga simpla: puneti apa rece intr-o oala si adaugati malaiul. Adaugati sarea si untul si amestecati bine. Fierbeti la foc mediu, amestecand incet. Cand incepe sa se ingroase mamaliga, dati focul mic si amestecati mai des, ca sa nu se prinda de fundul oalei. In cel mult 10 minute va fi gata.

Lasati mamaliga sa se raceasca timp de 5-10 minute minute, timp in care faramitati branza si o framantati putin in palme, ca sa se incalzeasca. Daca branza e prea uscata si nu se leaga, adaugati o lingura de smantana Sorilact. Formati cinci bile din branza.

Pentru a forma bilele de bulz, puteti folosi folie de plastic de uz alimentar. Puteti, de asemenea, sa folositi o conserva de carne (mare, de 300/400 de grame) in forma cilindrica, careia ii taiati ambele "capace". Pentru a forma bilele cu folie de plastic, intindeti pe masa mai multe randuri de folie, puneti doua linguri de mamaliga in centru si asezati o bila de branza pe mamaliga. Acoperiti bila cu inca o lingura de mamaliga, ridicati marginile foliei si dati-i forma rotunda, astfel incat bila de branza sa fie in interiorul mamaligii.

Dupa 10 minute, bilele de mamaliga ar trebui sa se raceasca. Scoateti bilele din folie sau din conserve si ungeti-le cu un pic de ulei.

Incingeti o tigaie grill la foc mare, timp de 5 minute. Asezati bilele de mamaliga in tigaie si prajiti-le timp de 5 minute pe fiecare parte, pana cand se formeaza o crusta rumena.

Profitati de tigaia deja incinsa si intindeti cateva felii de sunca sau afumatura Expans, lasandu-le sa se rumeneasca. Serviti bulzul cald, alaturi de smantana Sorilact si feliile de afumatura.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *