Burgeri de casa

Daca aveti impresia ca hamburgerii si cheeseburgerii de la fastfood sunt nesanatosi, puteti sa incercati aceasta reteta dupa o idee de Adi Hadean (LINK: https://www.adihadean.ro/2013/12/burgerhome/). Facand burgerii in casa, sunteti liberi sa puneti in ei doar ingrediente in care aveti incredere.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

pesmet sau paine uscata (pentru pesmet)
chifle
carne tocata de pui AVIS3000
cateva felii de branza sau cascaval afumat
o lingura de sos barbecue
sare
piper
pasta de ardei
o lingura de ceapa calita
un ou AVIS3000

Pentru sos:
2 linguri de smantana Sorilact
2 linguri de ulei de masline
o lingura de mustar dulce

Amestecati carnea tocata de pui cu pesmetul, adaugati o lingura de sos barbecue, sare, piper, doua linguri de pasta de ardei, o lingura de ceapa tocata si un ou AVIS3000 pentru a lega compozitia.

Framantati bine amestecul, pana la omogenizare, apoi puneti-l la rece timp de o ora.

Dupa o ora, modelati chiftelele pentru burgeri si frigeti-le in tigaia grill. Puneti hartie de copt intre tava si carne, ca sa nu faca fum. Intoarceti chiftelele de cateva ori, ca sa se prajeasca bine pe fiecare parte.

Cand s-au prajit, adaugati peste fiecare chiftea cate o felie de branza sau cascaval. Stingeti focul si lasati-le in tigaie timp de inca 3 minute, cat sa se topeasca branza si sa inveleasca fiecare chiftea.

Puneti chiftelele pe cate o chifla, adaugati cateva frunze de salata si, dupa gust, un sos facut din doua linguri de smantana Sorilact, doua linguri de ulei de masline si o lingura de mustar dulce.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *