Canapele cu ochiuri românești și cremă de brânză

Ingrediente:
2 ouă, amestec din branză de vaci cu mărar, smântână și unt, cașcaval, gouda, telemea ori brânză de capră, maturată, pâine, o linguriță de pătrunjel amestecat cu mărar, tocate și puse-n saramură, puțină valeriana stropită cu oțet balsamic și ulei de măsline, puțin piper proaspăt măcinat.
Metodă de preparare:
Canapelele sunt obiecte de mobilier. Dar mai pot fi şi gustări interesante, formate de obicei din felii de pâine Hapi Hap jumătăţi de felii de pâine, bucăţele de aluat copt/fript/prăjit, cu oarece deasupra. Oarece-ul acela poate fi simplu ori complicat dar musai trebuie să fie gustos. Canapelele pe care ne-am propus să vi le arătăm aici au deasupra celebrele ochiuri româneşti (aşa le zicem noi, alţii, care nu-s români, le spun poached eggs) şi un amestec interesant de brânzeturi. Puteţi să faceţi amestecul din brânză de vaci cu mărar, smântână şi unt, din brânzeturi fine, cu caşcaval, gouda, telemea ori brânză de capra, măturată.
Amestecăm brânzeturile fine cu o linguriţă de pătrunjel amestecat cu mărar, tocate şi puse-n saramură. Deci nu  mai folosim sare. Mai ales că şi telemeaua pe care am amestecat-o-n brânzeturi avea porţia ei de sare. Punem apă cu oţet la fiert, ungem un polonic cu ulei, spargem ouăle pe rând şi le-am fiert în polonic. Obţinem astfel ochiurile româneşti de pus peste crema canapelelor. Peste toate, puţină valeriana stropită cu oţet balsamic şi ulei de măsline.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *