Ce ai mâncat la micul dejun? Un studiu a demonstrat că ochiurile sau omleta alungă foamea

Cercetătorii americani susţin că oul ochi este mai săţios decât un bol de cereale cu lapte.
Cine ţine diete fuge de ouă ochiuri şi omletă. Sunt prăjite şi nu au cum să se încadreze în meniuri sănătoase. Complet greşit! Un studiu făcut de cercetătorii americani de la Universitatea din Louisiana arată că ne înşelăm. Ochiurile mâncate la micul dejun alungă foamea timp de câteva ore bune, aşa că au declarat acest fel de mâncare cel mai săţios mic dejun.
Studiul s-a făcut pe un grup de 20 de voluntari care au mâncat timp de o săptămâna la micul dejun două ouă ochiuri sau omletă, după care şi-au schimbat meniul şi au consumat lapte cu cereale integrale. Ambele variante de masă aveau acelaşi număr de kilocalorii, cabohidrati, proteine şi grăsimi.
Rezultatele au arătat că în perioada în care voluntarii aveau un mic dejun bazat pe ouă nu aveau tendinţa de a mânca foarte mult la prânz, aşa cum s-a întâmplat când au ales cerealele cu lapte.
Explicaţia stă în calitatea proteinelor de la micul dejun, deoarece acestea asigură o senzaţie de saţietate pe o perioada de timp mai mare. Oul are proteine de înalta calitate, de origine animală care sunt superioare celor de origine vegetală, cum se găseşte în cerealele integrale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *