Ce poţi face cu ouăle rămase de la Paşte. Şase reţete simple şi delicioase

Reţete pentru micul dejun
1. Sandwich cu ou şi bacon. Mai întâi prăjeşte câteva felii de bacon şi ceapă tăiată solzişori. Între două felii de pâini prăjită pune un strat de bacon, roşii, ceapă, rucola şi ou. Sandwich-ul e consistent şi crocant datorită baconului prăjit şi a rucolei proaspete.
2. Quesadilla pentru micul dejun. Ai nevoie de două tortillas unse cu puţin ulei de măsline. Între ele pune un strat gros de brânză rasă, un strat de ouă fierte feliate, ceapă verde, câteva bucăţele de avocado, sare şi piper şi încă un strat de brânză. Pune-le la cuptor până când brânza s-a înmuiat şi tortilla a devenit crocantă.

Reţete săţioase şi uşoare
1. Salate de ou cu iaurt. În locul de maioneză poţi folosi iaurt grecesc. Bucăţile de ou ras, amestecate cu iaurt, se pot servi pe felii de pâine, cu salată verde sau alte legume proaspetepe în completare. Astfel, va fi un meniu hrănitor şi sănătos.
2. Salată Cobb. O salată în care ingredientele nu se amestecă, ci sunt puse în straturi şi stropite cu dressing. Ai nevoie de carne de curcan la cuptor, ouă, porumb fiert, morcov, roşii şi ceapă. E săţioasă şi combinaţia de culori e spectaculoasă.
3. Salată de ou cu fenicul şi sos de lămâie. Toacă ouăle mărunt şi punele în sosul de maioneză cu lămâie, iar poi adaugă fenicul tocat. O poţi mânca simplă sau o poţi întinde pe o felie de pâine prăjită. Feniculul îi va da prospeţime şi nu vei simţi greutatea maionezei.
Dressing pentru salată
Ce mai poţi face cu ouăle rămase de la Paşte? Câteva se pot transforma într-un dressing perfect penru salatele tale. Fărâmiţează gălbenuşurile de la câteva ouă şi amestecă-le cu muştar, ulei de măsline, puţină zeamă de lămâie, sare şi piper şi vei avea un dressing clasic pe care îl poţi folosi la salate verzi în care să adaugi albuşurile rămase, tocate cubuleţe. Dacă vrei un dressing cremos adaugă şi puţină smântână sau maioneză.

Poftă bună!
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *