CHIFLE CU OUĂ

Ingrediente:
Pentru umplut: 2 linguri unt moale, 100 ml lapte calduț, 1 ou, 100 ml apa calduță, 1 linguriță zahăr, 1 praf sare, 1 lingură drojdie, 250 g făină.
Pentru aluat:, 10 ouă, 2 ardei graşi.
Metodă de preparare:
Pentru aluat, drojdia se desface în apă caldă. Făină, sarea, zahărul, untul, oul și laptele se pun într-un vas și se adaugă amestecul de apă și drojdie. Se frământă până se obţine un aluat care se unge cu ulei și se lasă să crească 30 de minute. Aluatul se împarte în bucăţi de mărimea unei portocale care se mai lasă la crescut. Se fierb ouăle şi apoi se curăţă cu grijă. Fiecare ou se învelește într-o bucată de aluat în care s-a făcut un gol și s-a pus ardei gras tăiat cubuleţe și apoi se coc.
Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *