Ingrediente:
600 g de file de pui, 1 roșie medie (50 g), 1-2 ardei grași, 2 ouă, 3 linguri de făină, 1 lingură de smântână (sau maioneză), 1 ceapă, 1 legătură de mărar, 150 ml de ulei, sare după gust, piper după gust.
Metodă de preparare:
Spălați fileul sub jet de apă rece și uscați-l bine cu șervețele de hârtie. Tăiați fileul cubulețe mici. Spălați legumele, uscați-le și tăiați-le cubulețe mici. Tocați mărunt verdeața apoi adăugați ouăle și 2-3 linguri de făină. Asezonați cu sare și piper și amestecați compoziția până la omogenizare. Trebuie să obțineți o compoziție nici prea densă, nici prea lichidă. Adăugați maioneza (sau smântâna) și amestecați până la omogenizare (maioneza va face carnea mai fină și suculentă). Puneți câte o lingură din compoziția pregătită într-o tigaie bine încinsă cu ulei și prăjiți pârjoalele de pui, pe ambele părți câte 2-3 minute, până se rumenesc. Serviți chiftelele fierbinți.
Poftă bună!
Sursa: bucatarul.tv