La masa de duminică, fiind una de sărbătoare, se impune şi un aperitiv. Astăzi vă propunem chifteluţe, uşoare, din carne de pui. Pentru prepararea chifteluţelor avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 500 g carne de pui AVIS tocată
- 1/2 ceapă tocată
- 1 lingură cu mujdei de usturoi sau doi căţei de usturoi tocaţi fin
- 3 linguri cu pesmet fin
- 1 linguriţă cu boia dulce
- 1 ou
- 1 felie de pâine (miez) înmuiată în lapte
- 1 lingură cu parmezan ras
- pătrunjel proaspăt tocat
- sare
- piper alb
Mod de preparare:
În amestecul de carne tocată se adaugă ceapa călită în prealabil, se condimentează cu: boia de ardei dulce, o lingură de mujdei de usturoi (2 căţei de usturoi frecaţi în mojar cu sare şi o lingură de apă călduţă), şi oul.
Se încorporeaza şi miezul de pâine albă stors de lapte, parmeyanul, pesmetul, verdeaţa, sarea şi piperul alb după gust. Se amestecă bine şi se formează chifteluţe potrivit de mari. Acestea se aşează pe o tava cu hârtie de copt şi se dau la cuptorul încins la 180 °C, pentru 25 de minute. Se întorc dupa 10 minute şi tot aşa pană se rumenesc frumos. Se servesc pe scobitoare calde sau reci sunt la fel de bune!