Chocolate lava

Chocolate lava este un desert delicios, pregatit dupa o reteta a lui chef Adrian Hadean (https://www.adihadean.ro/2010/07/chocolate-lava-un-desert-spectaculos-de-simplu/).

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:

3 oua AVIS3000
3 linguri de faina Boromir
3 linguri de zahar
200 de grame de unt Sorilact
400 de grame de ciocolata neagra

Amestecati ouale, faina si zaharul pana cand obtineti o compozitie omogena, cremoasa. Intr-un alt vas topiti untul impreuna cu ciocolata, apoi amestecati-le cu ouale, faina si zaharul, turnand cate putin.

Ungeti formele de copt (sau tava pentru briose) cu unt si presarati zahar peste ele, ca sa nu se lipeasca prajiturile. 

Turnati amestecul in forme, asezati-le intr-o tava si dati-le la cuptor pentru 10-12 minute. Acesta trebuie sa fie preincalzit la 200 de grade Celsius. 

Prajiturile sunt gata atunci cand incep sa crape la suprafata. Acestea pot fi ornate cu fructe de padure proaspete sau congelate, deasupra puteti turna sirop sau un sos de fructe sau chiar o lingurita de inghetata.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *