Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta pentru ciulamaua de pui cu ciuperci este foarte gustoasa si nu necesita foarte mult timp pentru a o prepara.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– 8-10 pulpe inferioare de pui Avis3000
– o ceapa medie
– 3-4 catei de usturoi
– 500gr ciuperci
– 300gr smantana
– doua linguri de faina
– sare, piper, dafin
– o legatura patrunjel

Pulpele de pui se fierb cu cateva boabe de piper, sare si cateva foi de dafin. Dupa ce au fiert, se dezoseaza si se pun intr-un castron acoperit cu folie de aluminiu. 

Ceapa se taie marunt si se caleste in cateva linguri de ulei. Cand a devenit sticloasa se adauga ciupercile. Se fierb impreuna cu un pahar din apa in care a fiert puiul. La jumatatea fierberii se adauga si bucatile de pui si se lasa sa scada lichidul.

Adaugati smantana in care ati dizolvat faina si lasati sa dea cateva clocote, pana se ingroasa sosul. Adaugati la final usturoiul pisat si patrunjelul tocat. Serviti cald cu mamaliguta.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *