Cremă de zahăr ars

Ingrediente:

1 lingură extract vanilie,  160 g+7 linguri zahăr,  4 ouă,  800ml lapte.
Metodă de preparare:
Caramelizează 7 linguri de zahăr la foc mic, până capătă culoarea chihlimbarului. Tapetează cu el 4 forme din ceramică termorezistentă (200-250ml) inclusiv pe margini şi lasă la răcit.
Freacă ouăle cu 200g zahăr şi extractul de vanilie. Apoi, adaugă treptat laptele şi încorporează amestecul de ouă.
Toarnă acest amestec în formele tapetate cu zahăr caramelizat, răcite.
Pune vasele într-o tavă mai mare în care adaugi apă caldă, astfel încât să ajungă la jumătatea formelor.
Coace crema de zahăr ars în cuptorul încins la 150C, timp de 1 ora. Apoi ridică temperatura la 170C şi mai lasă încă 15 minute.
Scoate formele din cuptor şi trece un cuţit subţire pe marginea lor. Lasă să se răcească şi apoi pune-le în frigider câteva ore înainte de servire.
Când le serveşti rastorna-le pe farfurioare.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *